Hasznos tanácsok

Napszúrás

Napszúrás

A nyári melegben fokozottan figyeljünk gyermekeinkre!

tovább

Középfülgyulladás, vagy akut otitis media

Középfülgyulladás, vagy akut otitis media

Az egyik leggyakoribb lázas megbetegedés kisgyermekkorban,de valójában miről is van szó?

tovább

Mit tegyünk, ha lázas a gyermek

Általában 36,5 - 37,2°C között normálisnak tekinthető a testhőmérséklet, ha beszámítjuk, hogy a testhőmérséklet átlagos napi ingadozása 0,5°C. Ekkora eltérés van a normális hajnali és az esti értékek között.

tovább

Kullancs-csípésről

A nyár közeledtével egyre gyakoribbá válnak a kulancs csípések. Mit tegyünk ha kullancsot találunk gyermekünkben?

tovább

Amit a védőoltásokról tudni kell

A védőoltások célja, hogy a járványokat okozó, gyakran súlyos, esetenként akár halállal végződő fertőző betegségektől gyermekeinket megóvjuk.

tovább

Kötelező védőoltások

Életkorhoz kötött kötelező védőoltások Magyarországon

tovább

Nem kötelező védőoltások

A gyermekek öt éves koruk alatt különösen érzékenyek bizonyos betegségekre, hiszen a védekezésért felelős immunrendszerük még éretlen. Az időben adott védőoltásokkal meg tudjuk óvni őket bizonyos fertőző betegségektől, és egyúttal a közösség többi tagjának is védelmet biztosítunk, akik valamilyen okból nem kaptak védőoltást.

tovább

Külföldi utakkal kapcsolatos védőoltások

Külföldre utazó magyar állampolgárok védőoltásait és az ezzel kapcsolatos oltási tanácsadást, valamint nemzetközi oltási könyv kiállítását az ÁNTSZ területileg illetékes megyei intézetei és a Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Oltóközpontja végzi.

tovább

Kötőhártya-gyulladás és az "árpa"

Mi a kötőhártya-gyulladás lényege? A kötőhártya-gyulladás – vagy más néven conjunctivitis – mind felnőtt, mind pedig gyermekkorban az egyik leggyakoribb szembetegség, mely a szemhéj és a szemgolyó külső rétegét alkotó áttetsző hártya gyulladásos elváltozása.

tovább

Croupról

Az ősz beálltától halmozódnak a légúti hurutok, ezért érdemes pár szót szólni az egyik a szülők számára legriasztóbb betegségről, a croupról (laryngitis subglottica)

tovább