Mit csinál a gyermekorvos ?

Rendelőnk Dunaharaszti Fő út 35.szám alatt található.  A rendelő két részből áll, az egyikben a betegeket látjuk el, a másik tanácsadó részbe jönnek az egészséges gyerekek, védőoltásra, fejlődésük ellenőrzésére, vagy a szülők tanácsért, ha gondjuk van a gyermek viselkedésével. Itt mondjuk el, hogyan etessék a csecsemőt, ha nincs anyatej, mit csináljanak, ha egy nagyobb gyerek bepisil, nem akar enni, éjjel aludni, vagy nagyon szomorúnak tűnik. És itt beszélgetünk négyszemközt a nagyokkal, ha már a szüleik nélkül akarják megbeszélni velünk, az egészségükkel kapcsolatos gondjukat.

A felnőtt bajaival mi nem foglalkozunk, mi a gyerekek betegségeihez értünk jól. Az orvosegyetem után gyermekgyógyászatot tanultunk, hosszú évekig. Gyerekeket gyógyítottunk, amikor kórházban dolgoztunk és amióta körzetben vagyunk. A mi területünk 4 körzetre van osztva, mindegyikért másik orvos felel, az enyém Dunaharaszti "Liget" része, de a város más részéről és a környező településekről is szívesen látunk el gyermekeket.  Régen körzeti orvosnak, most házi gyermekorvosnak hívnak bennünket.

Gyerekorvosból sokféle van, mi a területen dolgozunk, hozzánk fordul panaszaival először a beteg. Más gyermekorvosok kórházban vagy egyetemi klinikán dolgoznak és többnyire speciális gyermekkori betegségek ellátására szakosodva pl. a szív, a vese, az idegrendszer, vagy mondjuk, az emésztőszervek megbetegedéseivel foglalkozik