dr. Rácz Ildikó Gyermekorvos Dunaharaszti Magamról

Dunaharaszti 3 sz. gyermekorvosi körzet háziorvosaként kötelezően ellátandó területem Dunaharaszti északkeleti része (a Némedi út – Mandula utca – vasútvonal – településhatárok közötti terület)

Ezen felül vállalom gyermekek ellátását a város más részéről , illetve a környező településekről is ( Taksony, Alsónémedi, Bugyi, Szigethalom, Dunavarsány). Gyermekorvosi körzetem 2014. Július 1-én Dunaharaszti Város Önkormányzata által  újonnan alapított körzetként indult, így viszonylag kevés beteggel rendelkezem, hosszas sorbaállásra itt biztosan nem kell számítania.

Egyelőre csak megismerne, de nem kíván a körzetbe bejelentkezni, sürgősen orvosi segítségre lenne szüksége?

Semmi gond, erre is adott minden lehetőség, betegség esetén gyermekét ambuláns betegként megvizsgálom, ellátom, ehhez csak a TAJ és lakcímkártyára lesz szükség, önt semmilyen további kötelezettség nem terheli, gyermeke gyógykezelését folytathatja megszokott gyermekorvosánál.

Amit fontos tudnia, hogy ambuláns ellátás során gyermeke ugyanúgy megkap minden odafigyelést, törődést, amennyiben szükséges ellátom a gyógyulásához szükséges receptekkel, megbeszéljük a legjobb terápiát,  azonban sem igazolást, testnevelés alóli felmentést,  sem a szülők részére táppénzes pappírt kiállítani nem vagyok jogosult ilyen esetben.

Engem választana gyermeke orvosának, mit tegyen?

Először is köszönöm megtisztelő bizalmát! A körzetbe való bejelentkezéshez nincsen másra szükség, mint gyermeke lakcím és TAJ kártyájára, a többit mi elintézzük ön helyett, korábbi orvosától az egészségügyi dokumentációt is beszerezzük.  Fontos tudni, hogy az egészségügyről szóló 1972. évi II. törvény alapján minden magyar állampolgárnak évente egyszer indoklás nélkül joga van háziorvost/házi gyermekorvost váltani/választani.

Nem az én körzetemben lakik, mégis szeretne engem választani?

Természetesen ehhez is megvan minden joga és lehetősége. Ma Magyarországon szabad orvosválasztás van, ez azt jelenti, hogy az ország bármely pontjáról választhat gyermekének háziorvost. Azonban praktikus megfontolások alapján nem ajánlom, hogy 20-30 km távolságnál messzebbről válasszon, hiszen így jóval több időbe telik a rendelőbe való bejárás, illetve sürgős szükség esetén nem biztos, hogy választott orvosa kellő gyorsasággal meg tud érkezni az ön lakására, hogy ott segítséget nyújtson.

További kérdése van?

Kérem, keressen bizalommal elérhetőségeim valamelyikén!

Remélem, hamarosan találkozunk!

Tisztelettel:

Rácz Ildikó