Menü
Gyermekorvosi rendelő Dunaharaszti Ha gyermekorvost keres Dunaharasztiban!
 • Dr. Rácz Ildikó Enikő

  Dr. Rácz Ildikó Enikő

  Csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos

  Tovább
 • Gyermekgyógyászati szakvizsgálat

  Gyermekgyógyászati szakvizsgálat

  Tanácsadás újszülötteknek, csecsemőknek

  Bejelentkezés
 • Hasznos Tanácsok

  Hasznos Tanácsok

  Hasznos tanácsok (nem)csak kisgyermekeseknek...

  Megnézem
 • „Minden gyerek jó, ha jól érzi magát a világban..”

  „Minden gyerek jó, ha jól érzi magát a világban..”

  Az egészséges kisbabákért

dr. Rácz Ildikó Gyermekorvos Dunaharaszti Magamról

Dunaharaszti 3 sz. gyermekorvosi körzet háziorvosaként kötelezően ellátandó területem Dunaharaszti északkeleti része (a Némedi út – Mandula utca – vasútvonal – településhatárok közötti terület)

Ezen felül vállalom gyermekek ellátását a város más részéről , illetve a környező településekről is ( Taksony, Alsónémedi, Bugyi, Szigethalom, Dunavarsány). Gyermekorvosi körzetem 2014. Július 1-én Dunaharaszti Város Önkormányzata által  újonnan alapított körzetként indult, így viszonylag kevés beteggel rendelkezem, hosszas sorbaállásra itt biztosan nem kell számítania.

Egyelőre csak megismerne, de nem kíván a körzetbe bejelentkezni, sürgősen orvosi segítségre lenne szüksége?

Semmi gond, erre is adott minden lehetőség, betegség esetén gyermekét ambuláns betegként megvizsgálom, ellátom, ehhez csak a TAJ és lakcímkártyára lesz szükség, önt semmilyen további kötelezettség nem terheli, gyermeke gyógykezelését folytathatja megszokott gyermekorvosánál.

Amit fontos tudnia, hogy ambuláns ellátás során gyermeke ugyanúgy megkap minden odafigyelést, törődést, amennyiben szükséges ellátom a gyógyulásához szükséges receptekkel, megbeszéljük a legjobb terápiát,  azonban sem igazolást, testnevelés alóli felmentést,  sem a szülők részére táppénzes pappírt kiállítani nem vagyok jogosult ilyen esetben.

Engem választana gyermeke orvosának, mit tegyen?

Először is köszönöm megtisztelő bizalmát! A körzetbe való bejelentkezéshez nincsen másra szükség, mint gyermeke lakcím és TAJ kártyájára, a többit mi elintézzük ön helyett, korábbi orvosától az egészségügyi dokumentációt is beszerezzük.  Fontos tudni, hogy az egészségügyről szóló 1972. évi II. törvény alapján minden magyar állampolgárnak évente egyszer indoklás nélkül joga van háziorvost/házi gyermekorvost váltani/választani.

Nem az én körzetemben lakik, mégis szeretne engem választani?

Természetesen ehhez is megvan minden joga és lehetősége. Ma Magyarországon szabad orvosválasztás van, ez azt jelenti, hogy az ország bármely pontjáról választhat gyermekének háziorvost. Azonban praktikus megfontolások alapján nem ajánlom, hogy 20-30 km távolságnál messzebbről válasszon, hiszen így jóval több időbe telik a rendelőbe való bejárás, illetve sürgős szükség esetén nem biztos, hogy választott orvosa kellő gyorsasággal meg tud érkezni az ön lakására, hogy ott segítséget nyújtson.

További kérdése van?

Kérem, keressen bizalommal elérhetőségeim valamelyikén!

Remélem, hamarosan találkozunk!

Tisztelettel:

Rácz Ildikó

 


Megosztás

Kapcsolat

Dr. Rácz Ildikó Enikő
Gyermekorvos
Cím: 2330 Dunaharaszti
Fő út 35.

Tel: +36-30-682-0981
Fax: +36-24-531-590
E-mail: orvos@raczildiko.eu

Rendelési idő:

Hétfő: 15:00-18:00
Kedd: 08:00-11:00
Szerda: 9:00-12:00 Egészséges tanácsadás
Rendelés: 12:00-15:00
Csütörtök: 15:00-18:00
Péntek: 08:00-11:00

 

Bejelentkezés»

Gyakori Kérdések

Mi a lázgörcs?

A lázgörcs - a gyermekkori görcsös állapotok leggyakoribb formája- a gyermek hirtelen felszökő láza esetén lép fel. A lázgörcs kisdedkorban a leggyakoribb. Ugyanis csecsemő-, és kisdedkorban az idegrendszer még éretlen, és a láz felszökésekor beállt hirtelen hőmérsékletváltozáskor fokozott görcskészség léphet fel. A gyermekek kb. 4.-5 %-a öt éves koráig átél egy lázgörcsöt. Ez leggyakrabban egyszer fordul elő. A görcsök akkor lépnek fel, amikor a betegség kezdetén a láz gyorsan igen magasra 39-40°C felszökik. A gyermek hirtelen elveszíti eszméletét, teste elernyed, vagy megfeszül, az izmok rángatózni kezdenek, amely az egész testre is kiterjedhet. A szemek fennakadnak, szájából nyál folyik. A görcs általában néhány perc alatt szűnik, de minden esetben szükséges orvosi vizsgálat, sok esetben kórházi felvétel, megfigyelés, kivizsgálás is. Mit tegyünk otthon lázgörcs észlelése esetén? Fontos hogy amennyire lehet, őrizzük meg nyugalmunkat, a gyermeket fektessük oldalra, és védjük az esetleges sérülésektől. Ha nagyrohama - rángógörcse - van, próbáljunk egy összehajtott zsebkendőt oldalról a fogai közé csúsztatni, nehogy megharapja a nyelvét. Ruhait lazítsuk meg. A görcsroham alatt figyeljük a gyermek légzését, színét. Ugyanis súlyosabb esetben, hosszabb görcsroham esetén, rövid ideig tartó légzéskimaradás is bekövetkezhet, illetve a gyermek elsápadhat, leszürkülhet. Ha már volt a gyermekének lázgörcse, akkor minden hurutos, lázas megbetegedés kapcsán rendszeresen, naponta többször mérje a lázát. A lázcsillapító kúpot, vagy szirupot már kb. 38,5°C-os láznál adja be. Az első lázgörcs lezajlása után, vagy lázgörcs hajlamban a gyermekorvos otthonra görcsoldó gyógyszert ír fel, - leggyakrabban végbélbe adható görcsoldó oldatot - amelyet a görcs kezdetén a végbélnyílásba kell nyomni. Mivel a görcsoldót tartalmazó oldat a végbélből nagyon gyorsan felszívódik, így a görcsroham is gyorsan megszűnik. Lázgörcs esetén a fentebb leírt teendők elvégzésével, párhuzamosan értesíteni kell a háziorvost, vagy a mentőket.   Dr. Szabolcs Andrea és Dr. Zilahy Mónika